top of page

Groentetassen - 24 en 25 augustus


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein bosui, paksoi, gele bietjes, bindsla, cherry tomaatjes

Standaard bosui, bloemkool of palmkool, venkel, malabar spinazie, paksoi

Groot mais, bosbiet, courgette, palmkool, paksoi

Extra groot bosbiet, courgette, palmkool, chinese kool, paksoi

Fruit klein appels Delbare

Fruit groot appels Delbare en ananas

Van eigen tuin: bosui, bloemkool, palmkool, chinese kool, courgette, mais, bosbiet. Van de Zonnehorst: venkel. Van Landjuweel de Hoeven: cherrytomaatjes en malabarspinazie. De rest is ingekocht via de groothandel.

Deze week hebben we via Landjuweel de Hoeven, een biologisch bedrijf dat in de richting van Nieuwleusen zit, een bijzondere groente ingekocht: malabar spinazie of klim-spinazie. Het is een klimmend bladgewas dat oorspronkelijk uit Azië komt, maar wat ook in de Surinaamse keuken gebruikt wordt. Het heet wel ‘spinazie’, maar is geen directe familie. De plant houdt van warmte en maakt stevige bladeren en krijgt lilapaarse bloemen. De bladeren worden geoogst en die kun je het beste eten als salade. Ze zijn minder goed warm te gebruiken, omdat ze dan snel wat slijmerig worden. De smaak lijkt wat op spinazie, maar ook wel op bietjes. In een salade is de groente goed te combineren met bijv avocado, gesnipperd uitje, blauwschimmelkaas of feta, witte druiven en walnoten of pijnboompitten met een mosterddressing erbij.

De cherrytomtaatjes komen uit de tunnelkas bij Landjuweel de Hoeven en heerlijk vol en zoet van smaak.

Deze week zijn we begonnen om de resterende aardappelen, de Connect en Ditta, uit de grond te halen. Vorig jaar gebeurde dat nog met een grote aardappelrooier, maar dit jaar hebben we een kleine rooier die de aardappelen per rij omhoog haalt. Daarna worden ze geraapt en in kisten gedaan. De Connect aardappelen gaan deze week direct in de aardappelabonnementen.

De aardappelen kunnen ook in grotere hoeveelheden besteld worden: 10 kilo kost 12,50 euro en 25 kilo kost 30 euro. Bestellen kan via de mail en we zetten ze dan bij het afhaalpunt voor je neer. Het bedag wordt verrekend via de maandelijkse incasso.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page