top of page

Groentetassen - 27 en 28 juli


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein sla, koolrabi, courgette, komkommer, waspeen

Standaard snijbiet, koolrabi, courgette, tomaat, waspeen

Groot sla, chinese kool, sperzieboontjes, courgette, komkommer

Extra groot andijvie, chinese kool, sperzieboontjes, courgette, tomaat

Fruit klein witte druiven ‘Vittoria’

Fruit groot witte druiven ‘Vittoria’ en sinaasappels

Tropenrooster op de tuin

Deze week hebben we maar het tropenrooster ingevoerd: vroeg beginnen en ‘s middags op tijd stoppen. En als het nodig is ’s avonds nog weer wat doen. Door de beregening groeien de groentes gestaag door. Deze week kunnen we dan ook lekker veel van eigen tuin in de tassen doen: sla, koolrabi, courgette, snijbiet, andijvie, chinese kool en sperzieboontjes. De komkommers zijn van de Zonnehorst en de tomaat en waspeen komt van de groothandel. Een hele tas vol met ‘hoogzomer’ groentes.

In de bonen

De boontjes doen het gelukkig beter dan vorig jaar. En al zijn het geen grote velden vol die we telen, er is wel voor iedereen een keer (of vaker) boontjes. Een echte Hollandse zomergroente als sperzieboontjes, is erg geliefd. In de supermarkten zie je jaarrond boontjes liggen, buiten het seizoen komen ze uit Zuid-Europa of nog verder weg. Wij telen ze in de volle grond en -wat ook bijzonder is- we plukken ze met de hand. Gangbare boontjes, en ook wel boontjes uit de biologische landbouw, worden veelal machinaal geplukt. Dat gaat natuurlijk sneller (=dus goedkoper), maar omdat ze bij het plukken wat gekneusd worden, gaan ze daarna in een bad met een middel dat voorkomt dat de gebutste plekken bruin worden. Dat hebben wij dus niet nodig: onze boontjes zijn wel wat duurder (handwerk) maar blijven van nature groen en knapperig.

Doe het lekker rustig aan en eet lekker uit deze zomerse tas!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page