top of page

Groentetassen - 10 en 11 augustus


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: spitskool of koolrabi, suikermais, venkel, waspeen en ui

Standaard: boontjes of suikermais, spitskool of bloemkool, courgette, snijbiet en waspeen

Groot: biet, suikermais, waspeen, courgette, trostomaat en ui

Extra groot: biet, venkel, waspeen, courgette, trostomaat en ui

Fruit klein: appels

Fruit groot: appels en mango

Eindelijk weer een keer appels! De soort is Delcorf en is nieuwe oogst uit Nederland.

Tropische temperaturen op de tuin, dus we beginnen vroeg en stoppen in de middag op tijd als het echt niet meer uit te houden is. En dan s’avonds nog even door. We zijn opgelucht dat het vandaag wat koeler is en er waait een stevige wind. De boeren uit de buurt zijn nu goed te ruiken , want er wordt volop gemest (vlak voor de regen). De tuin snakt naar een stevige regenbui, maar die lijkt morgen toch echt te gaan komen! Fijn.

In alle tassen willen we graag boontjes doen, maar dat lukt niet voor iedereen tegelijk. Dus dat gaat steeds in etappes. We hebben nog veel planten staan, dus de verwachting is dat er nog veel boontjes gaan komen.

In de kas is na de opkweek van de preiplanten (die uitgeplant zijn in de tuin) altijd ruimte over. Daar hebben we nu snijbonen geplant. Ze moeten nog flink groeien, maar ze ranken nu mooi omhoog via de touwtjes.

Eet smakelijk en fijne koele dagen!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page