ZSL_logo_liggend.jpg

SKAL: 6057

KvK: 71028544

Privacy

Groentetassen - 27 en 28 juli

25 Jul 2018

Door:

Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

 

Klein                     sla, koolrabi, courgette, komkommer, waspeen

Standaard           snijbiet, koolrabi, courgette, tomaat, waspeen

Groot                   sla, chinese kool, sperzieboontjes, courgette, komkommer

Extra groot         andijvie, chinese kool, sperzieboontjes, courgette, tomaat

 

Fruit klein           witte druiven ‘Vittoria’

Fruit groot          witte druiven ‘Vittoria’ en sinaasappels

 

 

 

Tropenrooster op de tuin

Deze week hebben we maar het tropenrooster ingevoerd: vroeg beginnen en ‘s middags op tijd stoppen. En als het nodig is ’s avonds nog weer wat doen. Door de beregening groeien de groentes gestaag door. Deze week kunnen we dan ook lekker veel van eigen tuin in de tassen doen: sla, koolrabi, courgette, snijbiet, andijvie, chinese kool en sperzieboontjes. De komkommers zijn van de Zonnehorst en de tomaat en waspeen komt van de groothandel. Een hele tas vol met ‘hoogzomer’ groentes.

 

In de bonen

De boontjes doen het gelukkig beter dan vorig jaar. En al zijn het geen grote velden vol die we telen, er is wel voor iedereen een keer (of vaker) boontjes. Een echte Hollandse zomergroente als sperzieboontjes, is erg geliefd. In de supermarkten zie je jaarrond boontjes liggen, buiten het seizoen komen ze uit Zuid-Europa of nog verder weg. Wij telen ze in de volle grond en -wat ook bijzonder is- we plukken ze met de hand. Gangbare boontjes, en ook wel boontjes uit de biologische landbouw, worden veelal machinaal geplukt. Dat gaat natuurlijk sneller (=dus goedkoper), maar omdat ze bij het plukken wat gekneusd worden, gaan ze daarna in een bad met een middel dat voorkomt dat de gebutste plekken bruin worden. Dat hebben wij dus niet nodig: onze boontjes zijn wel wat duurder (handwerk) maar blijven van nature groen en knapperig.

 

Doe het lekker rustig aan en eet lekker uit deze zomerse tas!

 

Hartelijke groet,

 

Maaike Baack en Ria Marteijn

Delen op Facebook
Delen via Twitter
Leuk!
Please reload

Uitgelichte berichten

Prijzen Abonnementen

December 26, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

December 26, 2019

August 31, 2018

Please reload

Archief