top of page

Groentetassen - 13 en 14 juli


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein bosui, sperzieboontjes, raapjes, courgette, paarse koolrabi

Standaard bosui, bloemkool of paarse koolrabi, bosbiet of andijvie, komkommer, bleekselderie

Groot bosui, bloemkool, venkel, bleekselderie, aubergine

Extra groot bosui, bloemkool, venkel, bleekselderie, aubergine

Fruit klein sinaasappels

Fruit groot sinaasappels, mango

Van eigen tuin: bosui, bloemkool, boontjes, courgette, raapjes, bosbiet.

Van de Zonnehorst: venkel, komkommer, andijvie.

De overige groente is bij de groothandel ingekocht.

We zijn zo’n beetje toe aan de echte zomergroentes, zoals courgette, boontjes en binnenkort suikermais. Op het land staat veel dat bijna klaar is, en dat betekent dat we de komende weken volop groente van eigen tuin in de tassen kunnen doen. Dat is mooi meegenomen voor de abonnees die niet op vakantie zijn of gaan…. Door het weer is het soms lastig inschatten hoe snel een groente oogstklaar is. Dat bekijken we soms per dag. Zo gaat dat ook bij veel andere tuinders in de regio. Daarom komt het regelmatig voor dat we op het laatste moment onze planning van de tassen nog moeten wijzigen.

Deze week zijn we begonnen met het rooien van de nieuwe aardappelen, allereerst de Frieslanders. Vanaf deze week vinden de aardappelabonnees dan ook die lekkere nieuwe aardappelen in de zakken. Omdat we de eerste partij nog met de hand rooien, zit er wel iets minder in de zakken dan gebruikelijk. Zodra de grote bulk met de machine gerooid is, kunnen we weer het gewone gewicht in de zakken doen (1 of 2 kilo).


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page