top of page

Groentetassen - 6 en 7 juli


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein tuinbonen, snijbiet, broccoli of chinese kool, komkommer, prei

Standaard tuinbonen, snijbiet, broccoli of spitskool of bloemkool, waspeen, tomaat

Groot tuinbonen, chinese kool, prei, waspeen, tomaat

Extra groot tuinbonen, spitskool, prei, waspeen, tomaat

Fruit klein bananen

Fruit groot bananen en perziken

Van eigen tuin: tuinbonen, snijbiet, broccoli, spitskool, bloemkool. Ingekocht bij de Zonnehorst: chinese kool en bij Landjuweel de Hoeven: komkommers. De overige groente komt via de groothandel.

Ook op Tuin Salland begint de droogte een rol te spelen. Deze week is de beregening aangezet om de aanplant op het kolenbed goed nat te maken. Maar ook de andere groente heeft dringend water nodig. Zelfs een gewas als suikermais, dat toch tegen een stootje kan, hebben we beregend. Het oogsten is nu ook wel klus waarbij we de groente snel moeten afspoelen en koud zetten in de bewaring om ze goed te houden. De tuinbonen zijn na deze week klaar; het eerste bed spitkool is ook op. De broccoli en bloemkool zijn net begonnen. Dat zijn beide gewassen waar je om de 2 dagen doorheen moet om de volgroeide exemplaren te oogsten. Op onze tuin hebben we dan ook nooit voor alle abonnees tegelijk die groente. Vandaar dat er deze week ook in het lijstje staat: broccoli, spitskool of bloemkool.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page