top of page

Groentetassen - 22 & 23 juni


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein meiraap, spitskool, andijvie, sla, broccoli

Standaard meiraap, bleekselderie, broccoli, bosui, komkommer

Groot meiraap, bleekselderie, broccoli, bosui, sla

Extra Groot meiraap, bleekselderie, venkel, bosui, sla

Fruit Klein banaan

Fruit Groot Galia meloen, witte druif

Van eigen tuin is er deze week: meiraap, spitskool en bosui. Van de Zonnehorst hebben we deze week: sla, komkommer, andijvie en venkel. De rest is ingekocht via de groothandel, en het komt allemaal uit Nederland.

Meiraap

De meiraapjes hebben een wat scherpe, pittige smaak. Je kunt ze prima rauw eten in een salade met bijv appel, bosui en walnoten. Schillen hoeft niet perse, wel evt lelijke plekjes verwijderen en dan dun snijden (met een mandoline bijvoorbeeld). Laat ze eerst in een dressing van bijv appelazijn, olijfolie, peper, zout en een beetje appeldiksap ‘marineren’ , voordat je ze bij de overige ingrediënten voegt.

In het fruitpakket zitten de eerste witte druiven van het seizoen, ze komen uit Italie. Uit Nederland komt nu zacht fruit en dat is nogal kwetsbaar en -helaas- ook erg duur. Als het kan, dan doen we dat af en toe in de fruittassen, zoals de aardbeien vorige week. Het blijft echter lastig om dit zachte fruit goed te houden van producent tot thuis bij de abonnee.

Zomervakantie

Langzamerhand gaan we richting zomervakantie. Veel abonnees zullen wellicht een paar weken afwezig zijn. Net als andere jaren hopen we dat jullie tijdens de vakantie de tas doorgeven aan de buurman/-vrouw/dieren- of plantenoppas.

Maar als dat niet mogelijk is, dan graag op tijd afmelden. Geef de weken duidelijk aan met het weeknummer of datum dat je de tas niet wilt hebben. Dit om fouten zoveel mogelijk te voorkomen.

We doen ons best om alles zo goed mogelijk te noteren, maar door alle mutaties kan er natuurlijk altijd een foutje insluipen.

Hartelijke groet,

Maaike Baack (tuinder) en Ria Marteijn (abonneezaken)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page