top of page

Groentetassen - 1 en 2 juni


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein paksoi, rucola, raapsteel, courgette, rode bieten

Standaard paksoi, sla, raapsteel, radijs, rode bieten

Groot paksoi, sla, raapsteel, courgette, rode bieten

Extra groot paksoi, sla, raapsteel, radijs, rode bieten

Fruit klein sinaasappels

Fruit groot sinaasappels en galia meloen

Deze week kunnen we volop groente van eigen tuin in de tassen doen, een feestje! De periode dat de eigen tuin bepaalt wat er in de tassen gaat, is weer aangebroken. Zo zitten er deze week veel blaadjes in de tas: sla, raapsteel en paksoi. Bladgroentes zijn in het voorjaar (of zitten we al in de zomer!?) als eerste klaar.

Andere groentes als bieten, venkel, bloemkool, broccoli etc hebben een langere groeitijd nodig: die maken eerst blad en daarna pas de knol of bloem. Die komen dus wat later.

Een vroege teelt is ook de radijs. Het is ook wel een lastige teelt, want ze zijn erg gevoelig voor de koolvlieg (radijs hoort bij de koolfamilie). Er zitten soms kleine wormpjes in de radijsjes. De aangetaste radijsjes proberen we er zoveel mogelijk uit te halen, maar het kan zijn dat we wat over het hoofd hebben gezien. Wees gewaarschuwd…. Het blad van de radijs kun je ook eten, bijv net als raapsteel in een stamppotje.

Na de regen van gisteren kunnen de gewassen weer lekker doorgroeien en – net zo belangrijk – kunnen we weer planten! De kas staat nog vol met opkweek die nodig de grond in moet: suikermais, pompoenen en courgettes, boontjes, nog meer sla, venkel etc.

Ondertussen kijken we al uit naar de eerste nieuwe aardappelen van eigen tuin: als eerste kunnen we de Frieslanders oogsten. Overigens hebben we sinds vorige week ook Frieslanders in de aardappelabonnementen. Dit zijn nog oude aardappelen, ingekocht bij Overesch uit Raalte. Deze aardappel is geschikt voor alle toepassingen, kookt vast, maar is wel kruimig als je hem eet.

Wil je komen kijken hoe de groente erbij staat? Kom dan naar de open dag op zondag 17 juni van 11 – 16 uur.

Fijn weekend alvast!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page