ZSL_logo_liggend.jpg

SKAL: 6057

KvK: 71028544

Privacy

Groentetassen - 18 en 19 mei

16 May 2018

Door:

Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

 

Klein: witte asperges, waspeen, snijbiet, paksoi, courgette

 

Standaard: witte asperges, spitskool, paksoi, courgette, kastanje champignons

 

Groot: witte asperges, waspeen, spitskool, paksoi, sla

 

Extra groot: witte asperges, waspeen, spitskool, paksoi, sla

 

Fruit klein: bananen

 

Fruit groot: bananen en doosje blauwe bessen

 

 

Tuinnieuws

 

Afgelopen weekend was de tuin na een week hard werken weer helemaal bij: alles geplant wat de grond in kon, veel gezaaid en bijna overal was het onkruid weer geschoffeld. En zondagmiddag ging het regenen, dus prima timing!

 

Deze week waren de tuinbonen en het aardappelperceel nog aan de beurt. Dinsdag is met 5-vrouw sterk het aardappelveld van onkruid ontdaan en -erg belangrijk!- ontdaan van vele coloradokevers, een gevreesde plaag in de aardappelteelt. Hoewel het best mooie kevers zijn, zijn ze uiterst schadelijk voor de aardappelplanten. Ze leggen heel veel eitjes en als daar de larven uit komen, kunnen ze een heel veld in korte tijd kaalvreten. Ze hebben in Nederland geen natuurlijke vijand, dus het enig dat erop zit is met de hand verwijderen (gif spuiten doen we uiteraard niet). Mooi dat ze nu grotendeels verwijderd zijn. De vroege aardappelen ‘Frieslander’ groeien het hardste en die zijn waarschijnlijk rond eind juni klaar.

 

De asperges komen ook dit keer weer uit Marknesse. De sla en snijbiet komen van Symbio, een pas gestart bedrijf aan de Herfterlaan in Zwolle. Ze hebben een kas waar nu biologische bladgroentes groeien. De overige groente komt van de biologische groothandel.

 

Deze week hebben we nog geen eigen groente in de tas, maar vanaf volgende week kunnen we weer gaan oogsten! Dit jaar hebben we ook wat nieuwe soorten gepoot en gezaaid om uit te proberen. Bijv de yakon, en die komt al aardig op (foto), maar ook bladmosterd: een bladgroente die heel sterk naar mosterd smaakt.

 

Wie weet komt dit een keertje in de tas.

 

Hartelijke Groet,

Maaike & Ria

Delen op Facebook
Delen via Twitter
Leuk!
Please reload

Uitgelichte berichten

Prijzen Abonnementen

December 26, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

December 26, 2019

August 31, 2018

Please reload

Archief