top of page

Groentetassen - 11 en 12 mei


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: asperges, koolrabi, prei, sla, cherry tomaatjes

Standaard: asperges, koolrabi, prei, sla, cherry tomaatjes

Groot: asperges, koolrabi, prei, sla, komkommer

Extra groot: asperges, koolrabi, prei, sla, komkommer

Fruit klein en fruit groot hebben deze week beide sinaasappels en kiwi

Een groentetas met zomerse tintjes!

Na een weekje heerlijk er tussenuit te zijn geweest is het nu weer ‘alle hands aan dek’ op de tuin. De gewassen die net voor de meivakantie zijn gezaaid, komen nu op en de plantjes die we 10 dagen geleden in de grond plantten groeien ook goed. Natuurlijk doet ook het onkruid het prima met dit weer. Dus deze week zijn Maaike, Jeannine en Yael al veel aan het schoffelen geweest. Het ziet er veelbelovend uit allemaal!

Deze week zitten de 1e witte asperges in de tas, van Titus en Simon Galema uit Marknesse. Ook de asperges groeien tegen de klippen op en daarom zijn er nu heel veel. Volgende week gaan ze daarom nogmaals in de tas. Het is echt een seizoensproduct, dus nu willen we er graag van profiteren. De sla is deze week van biologisch bedrijf ‘De Eerste’ in Marknesse.

Bericht voor de abonnees die ook een aardappelabonnement hebben: deze week stappen we over naar de Alouette van bedrijf Overesch; een aardappel met rode schil die een beetje lijkt op de Raja. Het zijn aardappelen van vorig seizoen, maar nog lekker stevig. We houden deze tot we onze eigen nieuwe aardappelen kunnen oogsten. We kunnen haast niet wachten….

We hopen dat iedereen er weer van geniet!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page