top of page

Groentetassen - 27 en 28 april


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: waspeen, rode ui, andijvie, courgette, kRomkommer, peterselie

Standaard: waspeen, rode ui, raapstelen, kRomkommer, bosbiet

Groot: waspeen, rode ui, andijvie, courgette, bleekselderie

Extra groot: waspeen, rode ui, andijvie, courgette, bleekselderie

Fruit klein: peren Abate

Fruit groot: peren Abate en ananas

Zoals belooft gaan onze raapstelen deze week in de standaard tassen. Met het warme weer van vorige week zijn ze hard gegroeid en is er ruim voldoende. Daarna is de tunnelkas leeg en is er weer extra ruimte om groentes voor te zaaien (winterprei bijvoorbeeld) en straks nog wat kleinere teelten te planten. Op de tuin is ook het nodige uitgeplant en gezaaid. Door de koude periode liepen we een beetje achter, maar nu halen we dat snel in. Net voor het weekje vrij kunnen we alles nog zaaien en de tuin weer netjes maken.

We hebben deze week kRomkommers ingekocht via Bioromeo. Naast de rechte komkommers zijn er ook minder rechte en ‘perfecte’ exemplaren. Die passen niet zo netjes in een kistje, maar zijn wel net zo lekker! Ook de andijvie hebben we via Bioromeo ingekocht, dus afkomstig uit de regio. We hopen na de meivakantie weer meer groentes uit Nederland in de tassen te kunnen doen; wel zo fijn voor het milieu als er minder kilometers gemaakt hoeven te worden. Ook is het aspergeseizoen weer begonnen en na de meivakantie hebben we de 1ekeer asperges in de tas !

Voorstelrondje

Een tijdje terug is Yael bij Tuin Salland aan de slag gegaan als stagiair. Daarnaast is ook een oude bekende van vorig seizoen, namelijk Jeannine, weer begonnen.

Jeannine links en Yael rechts aan het aardappels poten, begin april.

Fijne week allemaal!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page