top of page

Groentetassen - 23 en 24 maart


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: regenboogpeen, paksoi, bleekselderie, broccoli, rode uien

Standaard: regenboogpeen, paksoi, bleekselderie, broccoli, rode uien, winterpostelein

Groot: regenboogpeen, paksoi, bleekselderie, broccoli, rode uien

Extra groot: regenboogpeen, paksoi, bleekselderie, broccoli, rode uien, champignons

Fruit klein: sinaasappels

Fruit groot: appels Granny Smith en bananen

De lente is officieel begonnen en eindelijk gaan we het ook op de tuin een beetje merken. Door de koude periode is Maaike wat later het land opgegaan, maar deze week kan een groot deel toch gespit worden. De eerste teelten die de grond in gaan zijn tuinbonen en aardappelen. In de kas zijn de eerste bakken met sla gezaaid - en inmiddels ook al gekiemd – en enkele koolsoorten. De nachten zijn tot nu toe wel koud geweest, maar overdag is het al lekker warm in de tunnelkas. De raapstelen beginnen nu ook goed te groeien.

De pootaardappelen staan nu ook in de kas. Hier moeten ze voorkiemen: in de warmte en het licht gaan ze alvast wat uitlopen. Ongeveer half april kunnen de eerste soorten de grond in. Ze hebben dan al wat uitlopers en dat geeft ze een makkelijker start. We hebben dit jaar 4 soorten: Frieslander is een vroege aardappel, Ditta en Alouette (met rode schil) zijn wat later en we poten ook weer Connect om te bewaren.

Fijne week weer!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page