top of page

Groentetassen - 9 en 10 maart


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: andijvie: venkel, koolrabi, zuurkool, cherry tomaatjes

Standaard: andijvie, venkel, chinese kool, zuurkool, cherry tomaatjes

Groot: andijvie, venkel, chinese kool, zuurkool, cherry tomaatjes

Extra groot: andijvie, venkel, chinese kool, zuurkool, cherry tomaatjes

Fruit klein: banaan

Fruit groot: banaan en rode grapefruit

Na de korte en stevige vorstperiode lijkt het deze week wel lente, overdag althans. Vandaag is de start voor het nieuwe teeltseizoen: Maaike gaat het eerste deel van de tuin bemesten. Ze is op dit moment niet de enige in Zwolle die aan het mesten is: er hangt regelmatig een stevige mestgeur rond en in de stad. Dat komt vooral van de boeren die vloeibare drijfmest injecteren in de grond. Op Tuin Salland werken we alleen met vaste mest, die ook al een tijdje heeft kunnen ‘rijpen’. De mest komt van een biologische geitenboer in Mariënheem. Vaste mest – met stro en andere vaste delen erin- is heel goed voor de structuur van de grond. En de voedingsstoffen voor de planten komen gedurende het groeiseizoen langzaamaan vrij. Daarom hoeven we alleen aan het begin van het seizoen te mesten en tussendoor niet meer. Na het uitrijden van de mest, moet het gelijk worden ondergewerkt. Dat is nog een langdurig karwei: Maaike is bijna 2 dagen bezig met het onderspitten van de mest. Dat hoeft dan gelukkig niet met de hand, maar je kunt met de trekker niet hard over het land gaan anders werk je de mest niet goed onder. Door de kou van de afgelopen 2 weken, kon er nog niet gezaaid worden in de tunnelkas, maar ook dat kan nu van start.

We hopen dat jullie weer lekker eten van de tas van deze week!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page