top of page

Groentetassen - 2 en 3 maart


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Alle tassen hebben deze week dezelfde inhoud: broccoli, rode kool, winterpeen, uien, courgette, witte champignons.

Fruit klein: kiwi

Fruit groot: kiwi en sinaasappels

Wat een kou, deze week! De lage temperatuur heeft direct invloed op de samenstelling van de tassen. Bladgroente is nu even taboe: dat kan bevriezen als de tassen in de kasten staan. Bovendien is het minder goed verkrijgbaar, want de groei staat bijna stil als het zo koud is. Gelukkig zijn er nog wel voldoende bewaargroentes in Nederland en de aanvoer uit Zuid-Europa is er natuurlijk ook nog. Deze week komen de broccoli en courgettes uit het zuiden. Ook bij het fruit is het goed opletten wat het weer gaat doen. Bananen kunnen bijvoorbeeld niet tegen deze koude temperaturen. Andere soorten (appels en peren) zijn een heel eind op. Dat maakt dat we de laatste weken vaak terug vallen op sinaasappels: die zijn goed verkrijgbaar en ook goed geprijsd. Hopelijk zijn jullie er nog niet op uitgekeken….

Op de tuin kunnen we nu weinig doen. De mest is inmiddels wel gebracht en zodra het kan, gaat Maaike de mest uitrijden en onderwerken. Een beetje stilte voor de storm. Alles is nu klaar voor het nieuwe seizoen. We hebben er zin in!

Eet smakelijk van de groentetas deze week!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page