top of page

Groentetassen - 26 en 27 janurari


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

Klein: spruiten, gele bieten, zuurkool, yakon, rode uien, gemengde kiemen

Standaard: spruiten, gele bieten, zuurkool, yakon, rode uien, sla

Groot: spruiten, gele bieten, zuurkool, yakon, sla

Extra groot: spruiten, gele bieten, zuurkool, yakon, rode uien, sla

Fruit klein: sinaasappels

Fruit groot: sinaasappels en rode grapefruit

We hebben nog een keer voor alle abonnees spruiten van eigen tuin. Ze zijn nog steeds erg mooi en vooral ook erg lekker. Verder is er niet zo heel veel meer op de tuin te halen. Maaike heeft het teeltplan voor dit jaar al een heel eind klaar. Globaal ziet het er hetzelfde uit als vorig jaar, met een aantal kleine wijzigingen, bijvoorbeeld: nieuwe soorten sla en aardappelen. Verder willen we meer bewaargroenten gaan telen, zodat er in de winter langer eigen producten in de tassen kunnen doen. Al blijft het natuurlijk wel een plan: de natuur gaat zijn eigen gang en dan kan het uiteindelijk toch anders uitpakken.

Yakon

Deze week hebben we ook weer yakon in de tas en deze komt van de tuinderij de Zonnehorst (in Punthorst). De yakon is een wortelgewas en je eet hem rauw. Hij smaakt een beetje zoetig, richting appel/meloen en laat zich makkelijk combineren in salades. Als je de wortel schilt: gelijk wassen en citroensap erover sprenkelen tegen het bruin worden.

Heruitgave kookboekje Tuin Salland; recepten gezocht!

Het kookboekje van Tuin Salland is toe aan een heruitgave. We krijgen nog steeds leuke reacties op het boekje, dat de vorige tuinders, Johan en Vera, hebben samengesteld. Het eind van de voorraad komt in zicht en daarom gaan we een nieuw boekje samenstellen. Naast de informatie over de groente en de teeltwijze, willen we per soort groente ook weer enkele recepten toevoegen. Dat zullen andere recepten worden dan in het huidige boekje. Het lijkt ons erg leuk om succesrecepten van onze abonnees daarin op te nemen.

Dus grijp je kans: heb je een goed recept met een van onze groentes en wil je dat delen? Stuur dan je recept naar ons op! ( info@TuinSalland.nl )

We zijn erg benieuwd.

Eet smakelijk!

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page