top of page

Groentetassen - 19 en 20 januari


Deze week zit er in het groenteabonnement (wijzigingen voorbehouden):

Klein: prei, winterpeen, groene kool, tomaat, ramenas, kropje sla

Standaard: prei, winterpeen, groene kool, tomaat, broccoli

Groot: prei, winterpeen, groene kool, tomaat, paksoi

Extra groot: prei, winterpeen, groene kool, tomaat, paksoi

Fruit klein: appels Breaburn

Fruit groot: appels Breaburn en ananas

Weer en wind

Dinsdag is de prei geoogst op de tuin onder wisselende omstandigheden met wind, hagel, onweer en regen. Maaike en stagiair Jeannine hadden er een hele kluif aan. In de loop van de winter is prei oogsten wat bewerkelijker, omdat je dan meer aangetast blad hebt dat je eraf moet halen. Het is gelijk ook de laatste prei van eigen tuin. Uit de Noordoostpolder is er winterpeen en groene kool ingekocht. Onze eigen peen is ook al bijna op. In de kleine tas zit een zwarte knol en dat is ramenas, een knolletje dat smaakt als radijs. Lekker om te raspen en door een salade te doen, bijv in combinatie met wortel en appel. Je kunt ze niet koken, dan zijn ze niet lekker.

Bio Beurs

Vandaag zijn Maaike en ik op de biobeurs in Zwolle geweest. Het is een mooie gelegenheid om een aantal leveranciers van o.a. zaden en pootgoed (aardappelen en uien) te spreken, maar er zijn ook allerlei biomerken en producten aanwezig. De stand van GreenAge sprak ons erg aan met het bijschrift “Ode aan culinair erfgoed uit eigen land”. En bij vertrek zagen we net nog Koningin Maxima aankomen, die de beurs zou openen.

Wachtlijst? Die is er niet!

Een paar jaar geleden is een wachtlijst ingesteld voor nieuwe abonnees. Hoewel we al ruim een jaar geen wachtlijst meer hebben, weet niet iedereen dat. Dus er is op dit moment géén wachtlijst meer voor Tuin Salland. Als je mensen weet die geïnteresseerd zijn een in groente abonnement, dan kun je die gerust naar Tuin Salland verwijzen.

Het is wel zo dat bepaalde afhaalpunten redelijk vol zitten. We proberen hier handig mee om te gaan door nieuwe punten te creëren, nieuwe abonnees te vragen naar een ander punt te gaan of op zaterdag te leveren.

Eet smakelijk weer deze week!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page