top of page

Groentetassen - 22 en 23 december


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: regenboog peen, spruitjes, knolselderie, rode uien, stoofpeertjes, ramenas

2 persoons tas: regenboog peen, prei, rode uien, witte kool, stoofpeertjes

4 persoons tas: regenboog peen, spruitjes, knolselderie, rode uien, prei

Fruit klein: bloedsinaasappelen

Fruit groot: bloedsinaasppelen en peer Conference

Het eind van het jaar is in zicht. Met de feestdagen voor de boeg, hebben we een groentetas samengesteld waar je, naar onze mening, alle kanten mee op kunt. Van eigen tuin zijn de spruiten, witte kool en prei. Uit de Noordoostpolder komt de regenboog peen, knolselderie en ramenas. De wortels zijn ongewassen, maar wel geborsteld, De ergste klei is er af, maar ze hebben nog wel een goede wasbeurt nodig.

De rode uien komen van de Bioakker uit het Vechtdal. Vorige week kwam Chris Antuma uit Junne (bij Ommen) met een bus vol rode uien, al voorverpakt in zakjes van 500 gram. De uienoogst was bij hem heel goed en ze waren mooi gedroogd. Reden om ze keer in te kopen en in de groentetas te doen.

Dit is een voorbeeld van wat we eerder aangaven: wat we niet zelf (kunnen) telen, halen we graag direct van andere biologische tuinders uit de buurt. Wat ook leuk is om te vermelden: we werken sinds kort samen met zorgboerderij Damhoeve (achter Wijthmen). Bij deze zorgboerderij komen vooral ouderen voor dagopvang. In de zomerperiode zijn de mensen veel buiten in de tuin aan het werk, maar in de winterperiode wordt er gezocht naar binnen klussen. Voor Tuin Salland verpakken ze de aardappelen.

Inmiddels is het werk op de eigen tuin een stuk minder geworden. Behalve het oogsten van de groente (prei, wortels, spruiten), is er niet zo veel buiten te doen. Binnen des te meer! Met de overdracht van het bedrijf in zicht moeten de laatste zaken op een rij worden gezet. Ook is Maaike al begonnen met het nieuwe teeltplan voor 2018. Maar eerst komen de feestdagen en dan zitten ook wij een paar dagen lekker met de benen op de bank bij de kerstboom.

We wensen iedereen hele fijne dagen!

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn

Tuin Salland


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page