top of page

Groentetassen - 1 en 2 december


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: pastinaak, rode kool, pompoen, broccoli, zuurkool, kropje bindsla

2 persoons tas: pastinaak, rode kool, pompoen, broccoli, zuurkool

4 persoons tas: pastinaak, rode kool, pompoen, broccoli, sla ‘salanova’

Fruit klein: mandarijnen

Fruit groot: mandarijnen en rode grapefruit

Deze week een tas vol winterse vitaminen van eigen tuin: pastinaak, rode kool en pompoen. De andere groentes komen van de groothandel. En in het fruitpakket lekker veel citrusfruit, ook boordevol vitaminen om de donkere winterdagen door te komen.

Met de pompen en zuurkool heb ik een lekkere recept gevonden op de website van de Groene Kookacademie. Een paar jaar geleden heb ik bij de Groene Kookacademie een kookopleiding gevolgd en ik ben erg enthousiast over hun recepten. Op de website staan meer lekkere, vegetarische recepten die ook goed te maken zijn. Een bezoekje waard!

Eet smakelijk!

Pompoen-zuurkooltaartjes

1/2 pompoen van gemiddelde grootte 1 ui 2 eetl roomboter 200 g zuurkool kerrie zout 1 ei 150 ml crème fraiche 150 g belegen kaas

Verwarm de oven voor op 190°c. Was de pompoen en snijd deze in stukken. Schil en snipper de ui en fruit deze in de roomboter bruin, voeg de pompoen toe en bak deze mee met de kerrie en zout tot het gaar is. Snijd de zuurkool klein en breng deze aan de kook. Meng pompoen, zuurkool, ei en crème fraiche. Doe dit in een ingevette muffinvorm. Rasp de kaas en dek daarmee af. Zet dit nog 20 min in de oven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page