top of page

Groentetassen - 10 en 11 november


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: rode bieten, venkel, boerenkool, aubergine, winterpostelein, taugé

2 persoons tas: rode bieten, venkel, spruitjes, aubergine, taugé

4 persoons tas: rode bieten, koolraap, boerenkool, aubergine, winterpostelein

Fruit GROOT: mandarijnen en ananas

Fruit KLEIN: mandarijnen

Van eigen tuin hebben we deze week spruitjes, rode bieten en venkel. Het is goed te merken dat het najaar vordert: kortere dagen en koudere temperaturen. De groei staat op een lager pitje. De venkel was dan ook nog niet voldoende voor iedereen en daar hebben we een deel van bij moeten kopen.

In deze periode gaan ook de bewaargroenten van het land (wortel, pastinaak). Normaal gesproken bewaren we ook de rode bieten, maar die bleken teveel aangevroten. We kunnen deze week nog 1x voor iedereen bieten in de tas doen. Een deel van de bieten is flink uit de kluiten gewassen.

Een tip om die klaar te maken is om ze vooraf te schillen en in gelijkmatige blokjes te snijden (1x1 cm) en ze dan in een pan te stoven, ipv te koken. Stoof ze in een scheut (olijf)olie en doe er een beetje water bij. Laat ze dan rustig garen. Hou ze wel in de gaten zodat ze niet aanbranden. Als het te droog wordt, nog wat water toevoegen. Halverwege kun je bijv een uitjes meestoven en zout, peper en een beetje azijn toevoegen. In een stoompan gaat het ook prima met blokjes biet.

De boerenkool is nog niet van eigen land, want die is nog wat aan de kleine kant. Maar omdat de temperatuur al wel lekker gaat zakken, hebben we een keer boerenkool ingekocht.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page