top of page

Groentetassen - 6 en 7 oktober


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: pompoen, rode bieten, palmkool, sla, aubergine, appels

2 persoons tas: pompoen, rode bieten, koolrabi, sla, komkommer

4 persoons tas: pompoen, rode bieten, groene kool, uien, komkommer

Fruit: appels Elstar en honingmeloen

Van eigen tuin komt dit keer de pompoen, rode bieten, sla, koolrabi, palmkool en groene kool.

De groene kool is een soort die wel op een bloem lijkt als hij op het land staat (zie foto). Hij maakt een minder ronde bol, maar is wel erg lekker.

Op de tuin wordt het steeds leger, want een heleboel bedden met groente zijn inmiddels afgeoogst. In de hoek met de kolen staat het nog vol, want dat gaat nog een hele winter door, net als de prei. De bewaargroente (wortel, pastinaak, pompoen, bieten) wordt deze of volgende maand naar binnengehaald.

In de tunnelkas kunnen nog enkele bladgewassen worden gezaaid. Langzamerhand neemt de drukte op de tuin dus wat af. Onze stagiair voor de zomerperiode, Jeannine, is weer terug naar de opleiding aan de Warmonderhof (biologische land- en tuinbouw) en gaat in de winter naar een ander stagebedrijf.

De blik gaat al weer richting 2018 en vorige week hebben we een bezoek aan zaadbedrijf Vitalis in Voorst. We hebben gekeken welke soorten sla, prei, pompoen en venkel interessant zijn voor Tuin Salland om volgend jaar te gaan telen. We kopen in bij meerdere zaadbedrijven; ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisatie. Een aantal soorten hebben we ook dit jaar al op de tuin gehad. Sommige zijn goed bevallen en komen terug, en bij enkele groentes gaan we andere soorten kiezen. Het is altijd een hele puzzel om een goed teeltplan samen te stellen met een mooie variatie aan groente en goede spreiding door het seizoen. Het was in ieder geval een heel leerzame ochtend! Nog een paar foto’s voor een impressie van het bezoek.

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page