top of page

Groentetassen - 22 en 23 september


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: koolrabi, knolselderie, prei, ijsbergsla, puntpaprika, witte druif

2 persoons tas: bloemkool, knolselderie, prei, ijsbergsla, komkommer

4 persoons tas: koolrabi (of evt broccoli), knolselderie, rode kool, snijbiet, ijsbergsla

Fruit: Galia meloen, witte druiven

Deze week hebben we weer lekker veel groente uit eigen tuin in de tassen: koolrabi, bloemkool, prei, snijbiet en rode kool. De knolselderie komt van Galema uit Marknesse, want dit jaar hebben we die niet zelf geteeld. Er staat nog volop lekkers op het land en de komende periode kunnen ook nog enkele nieuwe teelten gezaaid of geplant worden. In de herfst kunnen, net als in het voorjaar, groenten gezaaid worden die met een kortere dag en wat lagere temperatuur toch goed kunnen groeien. Bijvoorbeeld bladgewassen als spinazie en rucola of radijs. Ook kunnen we straks de wintergroentes veldsla en winterpostelein gaan zaaien. Hopelijk kunnen we daar in de winterperiode weer een paar keer van oogsten voor een fris groen blaadje in de tas.

Ik wil ook even stil staan bij het fruitpakket. Afgelopen weekend kwam het nieuwsbericht dat de appel- en perenoogst dit jaar 1/3 lager uitvalt dan vorig jaar. De stevige vorst dit voorjaar tijdens de bloei van de peren en appels maakt dat er nu dus veel minder appels en peren geoogst kunnen worden. En dat heeft zijn invloed op de prijs. In ons fruitpakket willen we graag het ‘basisfruit’ aanbieden, zoals appels, peren, sinaasappels, mandarijn, banaan met andere soorten als aanvulling. Helaas kan er door de hogere inkoopprijs de laatste tijd iets minder fruit in de pakketten.

Hartelijke groet,

Ria Marteijn en Maaike Baack


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page