top of page

Groentetassen - 15 en 16 september


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: venkel, winterpeen, paksoi, spitskool, champignon, aardappelen

2 persoons tas: winterpeen, paksoi, spitskool, romaanse sla, champignon

4 persoons tas: bloemkool, paksoi, prei, romaanse sla, champignon

Fruit: appels Santana en banaan

Herfstweer

Half september en de eerste storm trekt over het land. Terwijl ik achter pc zit om het wekelijkse bericht te schrijven, staat Maaike op het land om de paksoi te oogsten. Het leven van de tuinder bestaat nogal eens uit uitersten: of het nu heel erg warm en droog is (en iedereen verkoeling zoekt inde schaduw of bij het water) of dat het koud is of stormachtig; je moet toch het land op om te schoffelen, oogsten etc. Gisteren konden de prei en wortel, bloemkool en venkel al geoogst worden. De paksoi was vandaag aan de beurt.

Paksoi

Paksoi? Dat zat vorige week ook in de tas, toch? Klopt helemaal! Eind vorige week, toen we gingen schoffelen in het bed met de paksoi, zagen we dat die al oogstklaar was. En dan willen we de groente ook op zijn best in de tas doen en gaan we geen week wachten.

Gelukkig is de paksoi een makkelijke groente waar je alle kanten mee op kunt. Roerbakken is heel lekker en dan met een Aziatisch smaakje (gember, sojasaus, koriander etc) met kikkererwten of andere boontjes en champignons erdoor. Of je kunt de Italiaanse kant op met gedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, paprika etc. Ook leent de groente zich prima om er een frisse en knapperige salade van te maken. Kijk voor inspiratie op internet….

Aardappelen

Afgelopen week is de 2e lading aardappelen gesorteerd en in de bewaring opgeslagen. We gaan allereerst aan de Raja’s, de rode aardappelen. Bij het sorteren halen we hele grote aardappelen eruit, want die kunnen van binnen hol zijn. Raja’s zijn heel erg lekker om bijvoorbeeld zelf friet van te maken. De aardappelen zijn ook in grootverpakking te bestellen: 10 kilo voor € 12,50 en 25 kilo voor € 30,--.

Nieuwe abonnementen

Half juni hebben we een eerste bericht verstuurd over de wijzigingen in de abonnementen, zowel van de groentetassen als de aardappel- en fruitabonnementen. We hebben heel veel reacties gehad nav die mail. Binnenkort zullen we de vervolgstappen met de wijzigingen, zoals we die gaan invoeren, verder uitleggen. Dit doen we weer in een aparte mail.

Streekmarkt Doepark Nooterhof op 17 september

Aanstaande zondag van 11 – 17 uur is de streekmarkt ‘De Smaak van Zwolle’ bij de Nooterhof. Tuin Salland staat er dit keer ook met de lekkerste verse groente van Zwolle!

Kijk op www.desmaakvanzwolle.com/deelnemers voor alle deelnemers.

Hartelijke groet,

Maaike Baack en Ria Marteijn


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief