top of page

Groentetassen - 8 en 9 september


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: bosbiet, sperziebonen, paksoi, romanesco, courgette, appels

2 persoons tas: bosbiet, venkel, paksoi, romanesco, peterselie

4 persoons tas: bosbiet, waspeen, paksoi, zoete bataat, koolrabi

Fruit: rode druiven ‘Red Globe’ (uit Italië) en appels ‘Alkmene’

De week zit er in de 2 persoons tas venkel van eigen tuin. We hebben het loof er grotendeels aangelaten. Dat staat niet alleen heel mooi, maar je kunt het ook heerlijk in een salade gebruiken of op het laatst aan een saus of stoofgerecht toevoegen.

Ook hebben we prachtige bieten van eigen tuin, als bos geoogst. Het blad van de biet is ook goed eetbaar en dan kun je het net als het ‘zusje’ uit dezelfde familie – snijbiet- gebruiken. De stengels van de bosbieten zijn wel wat steviger, dus die kun je er ook uit halen. Je ziet op de tuin dat de grootste groei ‘explosie’ voorbij is. De courgettes gaan veel minder hard, de bloemkool en andere koolsoorten groeien langzamer, net als de bladgewassen (sla en andijvie) en de mais en boontjes rijpen ook minder snel. De winter- en bewaargroenten (kolen, spruiten, prei, bieten, pastinaken, pompoenen) gaan nog stug een tijdje door.

Een tijdje terug startte de promotie van de Overijsselse streekproducten onder de titel OverHeerlijk, met o.a. kookworkshops en een wedstrijd maak de lekkerste soep en salade. Op zaterdag 9 september is de finale van deze kookwedstrijd tijdens het Provincie Festival en daar kun je bij zijn! De finale vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 bij het provinciehuis.

Op deze website staan ook de soep en saladerecepten die de deelnemers hebben ingezonden.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page