top of page

Groentetassen - 21 en 22 juli


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: andijvie, venkel, bosbiet, bosui, kruiden, aardappelen

2 persoons tas: andijvie, venkel, bloemkool, bosui, courget of kruiden

4 persoons tas: andijvie, venkel, bosbiet, bosui, courget

Fruit: meloen ‘Piel de Sapo’ en sinaasappels

Alles uit eigen tuin!

Deze week kunnen we de hele tas vullen met groente uit eigen tuin. Dat is een superleuk moment! De aardappelen van de 1 persoons tassen zijn ook de eerste nieuwe aardappelen uit eigen tuin, de Raja’s. De opbrengst ziet er veelbelovend uit. Over een paar weken komt de aardappelrooimachine en gaat zowel de Raja als de Connect eruit. Tot die tijd worden de aardappelen handmatig (!) gerooid. Vanaf volgende week gaan de nieuwe aardappelen ook in de aardappelabonnementen.

Als kruiden hebben we bosjes peterselie of selderie. Er komt ook nog basilicum aan, die nu lekker groeit in de tunnelkas. De tuin ziet er weelderig groen uit. Wat een verandering als je dat vergelijkt met het voorjaar. Niet alleen de groente groeit prima, ook het onkruid heeft het prima naar zijn zin. Dat betekent dus veel wieden en dat gaat hoofdzakelijk met de hand en schoffel. Gelukkig is er regelmatig versterking van pa Baack die het onkruid te lijf gaat. Ook zijn er af en toe wat vrijwilligers die een handje helpen.

Vakanties

We kunnen nu goed merken dat de vakantie is aangebroken. Het aantal abonnees dat op vakantie is/gaat neemt aardig toe. Gelukkig hebben toch diverse mensen iemand voor de groentetas kunnen vinden. Degenen die (nog) niet weg zijn, kunnen volop genieten van alle lekkere en verse groenten!

Let er wel op dat je op tijd je tas ophaalt. Sommige afhaalpunten hebben ook vakantie en regelen iemand om de schuur of tuin open te doen op de vrijdag/zaterdag. Daarna willen ze de tuin weer op slot doen. Ben je te laat, dan loop je het risico voor een dichte deur te staan…

Fijn weekend!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page