top of page

Groentetassen - 31 juni en 1 juli


Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: bosbiet, spitskool (of broccoli, degenen die vorige week niet hebben gehad), courgette, koolrabi, komkommer, perzik

2 persoons tas: bosbiet, spitskool, courgette, koolrabi, komkommer

4 persoons tas: snijbiet, broccoli, courgette, bloemkool, uien

Fruit: perzik en banaan

Zomer!

Na de tropisch warme dagen van vorige week, is het nu een stuk koeler en natter. Goed voor het land, want was het droog op de tuin. Na een heleboel weken waarin we veel sla (en andere bladgroenten) konden oogsten, zit er nu een keer geen sla in de tas. Wel lekkere bosbieten, snijbiet, spitskool en broccoli van eigen tuin. De broccoli van vorige week was ingekocht en sommige waren al wat ver en minder goed houdbaar. Ook waren ze voor de 1 persoons tassen aan de grote kant. We hebben besloten om de broccoli toch in de tassen te doen, want de meeste struiken waren in orde. En weggooien vinden we erg zonde. We hopen dat je bij ontvangst van de tas de groente gelijk ’inspecteert’ welke groente als eerste gegeten moet worden.

Vakantieperiode

Voor een heleboel abonnees staat de zomervakantie voor de deur. We krijgen al diverse berichten van abonnees die hun vakantieweken doorgeven. Van de tuin komen er in de zomer heel veel lekkere verse groentes. Ook dit jaar is onze oproep: geef je tas tijdens je vakantie cadeau aan een buurman of -vrouw, de planten- of poezenoppas! En als dat het echt niet lukt: geef tijdig je vakantieweken door!

Openingstijden afhaalpunten

Ook de eigenaren van de afhaalpunten gaan op vakantie. Zij regelen zelf dat hun schuur of kast op de juiste tijden geopend is voor de groentetassen. Graag de tas op tijd ophalen op vrijdag of zaterdag. Ben je niet op tijd, dan kun je voor een gesloten deur staan….

Prijs 2 persoons abonnement

Op dit moment geldt nog de oude regeling dat de prijs van het 2 persoons abonnement per juli naar 7 euro gaat. Dat gaat in per volgende week (7-8 juli).

Aardappelabonnement

De prijs van het aardappelabonnement is 3 euro. De inkoopsprijs is aan het zakken en we kunnen daardoor weer meer aardappelen leveren voor 3 euro. We hebben voor de laatste keer ingekocht, want de aardappelen op eigen tuin groeien heel voorspoedig. De verwachting is dat we 2e helft juli kunnen beginnen met handmatig rooien. En de 1e helft van augustus zullen alle aardappelen gerooid worden met de machine.

Fijne week!

Maaike & Ria


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page