top of page

Groentetassen - 23 & 24 juni


De week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

1 persoons tas: asperges, waspeen, bosui, broccoli, sla, aardappelen

2 persoons tas: asperges, waspeen, andijvie, broccoli, sla

4 persoons tas: asperges, waspeen, bosbiet, bosui, sla

Fruit: abrikozen en sinaasappels

Drukte op de tuin!

Vorige week is er hard gewerkt om de tuin voor de open dag ‘aan kant’ te krijgen. En zo ligt het er nog steeds netjes bij. De open dag was gezellig druk en het was heel leuk om zoveel abonnees te ontmoeten. Met trots hebben we verteld over de tuin en de groentes! Inmiddels is het zo droog dat we vanaf deze week de beregeningsinstallatie hebben aangezet. De gewassen hebben het hard nodig om verder te kunnen groeien. Ik stuur een paar foto’s mee hoe het er nu bijstaat (voor degenen die niet konden komen…). De aardappelen gaan bijzonder goed: ze groeien goed en er zitten al aardig wat knollen aan. Veelbelovend! Met het droge weer hebben we ook nog geen past van de beruchte aardappelziekte fytoftora.

Deze week hebben we de laatste keer asperges van Titus Galema uit Marknesse. Asperges is echt een seizoensgroente die tot 24 juni (Sint Jan) gestoken wordt. Daarna mag de plant doorgroeien en nieuwe krachten op doen voor het volgende jaar.

Van eigen tuin zijn deze week: (de eerste) bosbiet, bosui en kropsla. Volgende week gaan we de eerste broccoli oogsten, spitskool en ook weer bosbiet. Ook de tuinbonen groeien hard en zijn binnenkort klaar voor de eerste pluk. Kortom: het is hoogzomer!

Geniet weer van de heerlijke groentes!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page