ZSL_logo_liggend.jpg

SKAL: 6057

KvK: 71028544

Privacy

Groentetassen - 14 en 15 juli

12 Jul 2017

Door:

Deze week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

 

1 persoons tas: tuinbonen, meiraapjes, snijbiet, spitskool, courgette, mango

 

2 persoons tas: tuinbonen, meiraapjes, sla, broccoli of paksoi, avocado

 

4 persoons tas: tuinbonen, meiraapjes, sla, bloemkool, avocado

 

Fruit: mango en peren Guyot (nieuwe oogst uit Frankrijk)

 

Oogsten, oogsten, oogsten!

 

Terwijl voor veel abonnees de zomervakantie in zicht komt, of misschien wel net voorbij is, begint de topdrukte op de tuin: heel veel oogsten, veel wieden, planten en opnieuw zaaien. Maaike maakt lange dagen op de tuin en er schiet van allerlei kanten hulp toe. Deze week hebben we de laatste partij tuinbonen geplukt. Nu 2x zoveel dan vorige week, en het grootste deel gaat naar de groothandel. Gisteren de hele dag en gelukkig was het toen droog. Vanmorgen de laatste kisten in de regen. Nu het zo druk is, spring ik ook regelmatig bij op de tuin en daardoor is deze mail wat later dan gebruikelijk. Ondertussen komen steeds meer groentes van eigen tuin en hoeven we veel minder bij te kopen.

 

 

 

De meiraapjes zijn dit keer rechtstreeks ingekocht bij een collega tuinder in de Noordoostpolder. De eerste prachtige bloemkolen komen nu van eigen land, er is nog wat broccoli, de eerste courgettes zijn klaar. Vorige week zaten er nog vooral bloemen aan: nu zijn er dagelijks courgettes klaar om te oogsten. Heerlijk, zo veel en zo vers allemaal!

 

 

 

In de publiciteit met “OverHEERlijk!”

 

Vandaag wordt Maaike op de tuin geportretteerd voor de receptenwedstrijd van de Provincie Overijssel die op 15 juli start. Het project is bedoeld om de streekproducten uit de provincie in het zonnetje te zetten. Voor de wedstrijd kun je een recept voor een soep of salade insturen. Zie de informatie op de website www.jijenOverijssel.nl/overheerlijk. Er hoort ook een workshop bij die op 25 juli wordt gehouden. Opgeven kan ook via de website. Voor de workshop levert Tuin Salland (een deel van) de groente aan! Leuk om mee te doen?

 

Eet smakelijk weer!

Delen op Facebook
Delen via Twitter
Leuk!
Please reload

Uitgelichte berichten

Prijzen Abonnementen

December 26, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

December 26, 2019

August 31, 2018

Please reload

Archief