ZSL_logo_liggend.jpg

SKAL: 6057

KvK: 71028544

Privacy

Groentetassen - 23 & 24 juni

22 Jun 2017

Door:

De week zit er in de groentetas (wijzigingen voorbehouden):

 

1 persoons tas: asperges, waspeen, bosui, broccoli, sla, aardappelen

 

2 persoons tas: asperges, waspeen, andijvie, broccoli, sla

 

4 persoons tas: asperges, waspeen, bosbiet, bosui, sla

 

Fruit: abrikozen en sinaasappels

 

Drukte op de tuin!

 

Vorige week is er hard gewerkt om de tuin voor de open dag ‘aan kant’ te krijgen. En zo ligt het er nog steeds netjes bij. De open dag was gezellig druk en het was heel leuk om zoveel abonnees te ontmoeten. Met trots hebben we verteld over de tuin en de groentes! Inmiddels is het zo droog dat we vanaf deze week de beregeningsinstallatie hebben aangezet. De gewassen hebben het hard nodig om verder te kunnen groeien. Ik stuur een paar foto’s mee hoe het er nu bijstaat (voor degenen die niet konden komen…). De aardappelen gaan bijzonder goed: ze groeien goed en er zitten al aardig wat knollen aan. Veelbelovend! Met het droge weer hebben we ook nog geen past van de beruchte aardappelziekte fytoftora.

 

Deze week hebben we de laatste keer asperges van Titus Galema uit Marknesse. Asperges is echt een seizoensgroente die tot 24 juni (Sint Jan) gestoken wordt. Daarna mag de plant doorgroeien en nieuwe krachten op doen voor het volgende jaar.

 

Van eigen tuin zijn deze week: (de eerste) bosbiet, bosui en kropsla. Volgende week gaan we de eerste broccoli oogsten, spitskool en ook weer bosbiet. Ook de tuinbonen groeien hard en zijn binnenkort klaar voor de eerste pluk. Kortom: het is hoogzomer!

 

Geniet weer van de heerlijke groentes!

Delen op Facebook
Delen via Twitter
Leuk!
Please reload

Uitgelichte berichten

Prijzen Abonnementen

December 26, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

December 26, 2019

August 31, 2018

Please reload

Archief